"Квартет за края на времето"

Кога
Къде
Сити Марк Арт Център, бул. Янко Сакъзов 30

Фестивал „КЪМ ЗВЕЗДИТЕ“ и Камерен ансамбъл Силуети
представят
„КВАРТЕТ ЗА КРАЯ НА ВРЕМЕТО“ от Оливие Месиен

Един миг от Вечността в един концерт... Всяка среща с „Квартет за края на времето“ е събитие. Това е едно необикновено произведение, написано и изпълнено през мрачните години на Втората световна война – на 15 януари 1941 г., в концентрационния лагер за френски интелектуалци, сред които и Оливие Месиен. И днес, 83 години по-късно, то продължава да е актуално… Дълбоко затрогваща творба, вдъхновена от откъс от десета глава на „Откровението на Йоан”, говореща за края на света. Странно вълнуващата музика извисява слушателите, като ги извежда далеч от ежедневните грижи, доближава ги до свят, изпълнен със Светлина и Любов...

Вече повече от десет години „Квартет за края на времето“ заема важно място в репертоара на Камерен ансамбъл „Силуети“. Музикантите са подготвили един извисяващ концерт-спектакъл със специалното участие на актьора Ицко Финци, чийто глас ще оживи словото на композитора.

Бъдете с нас на 28 февруари в залата на Сити Марк Арт Център, за да усетим заедно Вечността чрез тайнството на музиката на Оливие Месиен.

Камерен ансамбъл Силуети:
Калина Митева – цигулка
Габриела Калоянова – виолончело
Лилия Жекова – пиано
Кристиян Калоянов – кларинет
Ицхак Финци - глас
-------------------
Събитието е част от Международен фестивал на монодрамата „КЪМ ЗВЕЗДИТЕ“ (26 февруари – 1 март 2024).

Билети на касата на Сити Марк Арт Център, бул. Янко Сакъзов 30, както и онлайн.