Постинг за ФБ
Бог допуска онова, което не обича, за да осъществи неща, които обича. Джони Ериксън
 
Джони Ериксън-Тада

Джони Ериксън-Тада (Joni Earicksen-Tada) е американска авторка, радиоводеща и основател на сдружението „Джони и приятели“ (Joni and Friends), целящо да „бъде двигател на християнското служение сред хората със степен на инвалидност“. Посвещението ѝ на това поприще е дълбоко свързано с нейната лична съдба. След тежка фрактура на гръбнака на 18-годишна възраст, тя остава парализирана от раменете надолу. Впоследствие се научава да рисува, като стиска четката със зъби, а също да пише по идентичен начин. Написала е над 40 книги и издава няколко музикални албума.

Приведеният цитат е от нейно неотдавнашно интервю за www.dailysignal.com. Ето и целият откъс:

Как според Вас можем да сме в най-добро положение по време на глобална пандемия?

Ами, мисля си за Павел и Сила, озовали се на едно неприятно място. Те са в затвора, но въпреки всичко показват задоволство и увереност в Бога. Те изразяват загриженост и съчувствие към хората около тях. Когато се вглеждам в тяхното затворничество и в начина, по който откликват на обстоятелствата, аз си казвам: „О, какъв велик пример за всички нас, които сега не само стоим на едно място, но сме поставени в епидемична ситуация и се надяваме да намерим изход от нея!“

Нека имаме надежда. Нека бъдем хора на увереността и нека в лоши времена да бъдем образец за последователи на Исус Христос.

Има всевъзможни начини, по които да бъдем в най-добро положение – то оставаме изпълнени с надежда, с упование в Бога и Неговата власт върху бъдещето, а също когато пребъдваме в молитва и в очакване.

Аз вярвам твърдо, че Бог допуска онова, което не обича, за да осъществи неща, които обича. Това беше и остава моят девиз в продължение на почти 53 години в тази инвалидна количка.

Бог допуска онова, което мрази: тази тежка, парализираща травма, за да осъществи това, което обича – и това за мен, разбира се, е едно променено сърце и по-близко ходене с моя Бог. Това е, съвсем накратко.