Постинг за ФБ
 

Тези думи са „изковани“ в един от концентрационните лагери на Нацистка Германия с най-мрачна слава по време на Втората световна война, Равенсбрюк. Двете сестри, Бетси и Кори Тен Бум попадат там през юни, 1944 г. като политически затворници, защото семейството им, водено от християнските си убеждения, става част от антинацистката съпротива в Холандия, укривайки в семейната си къща преследвани от режима евреи. Бетси умира в лагера от немощ през декември, 1944 г. и завещава тези думи на по-малката си сестра, Кори, които синтезират нейната изпитана вяра в Христос през тези тежки месеци.

Кори Тен Бум оцелява. Най-известната ѝ книга, The hiding place (Прибежището) разказва тази история. В заключителните минути на едноименния игрален филм (1975) тя споделя:

„Що се отнася до мен, в годините след Равенсбрюк Господ ме изпрати в около шестдесет страни. И аз казвах на всеки, който би имал уши да чуе: „Няма толкова дълбока яма, в сравнение с която Той да не достига още по-дълбоко. С Исус, дори и в най-мрачните ни часове, всичко добро се запазва, а най-доброто тепърва предстои.“ Дадох обещание на сестра си, че ще го кажа, а сега го казвам и на вас.“