Литературно-музикална вечер с представяне на книгата на Елис Потър ,,3 ТЕОРИИ ЗА ВСИЧКО” и концерт на флейта

Кога

Сдружение ХАРТА ви кани литературно-музикална вечер с представяне на книгата на Елис Потър
“3 ТЕОРИИ ЗА ВСИЧКО”
и концерт на флейта от автора.

КЪДЕ: СОХО , ул. Искър 4, София 1000 (зад ЦУМ)
КОГА: 12 юни 2014 18:00

Събитието ще започне с икебана - пърформънс на автора Елис Потър, който е бил 15 години дзен будистки монах, преди да се обърне към християнството.

Откъс от книгата:

"Всички ние се нуждаем се от основания за нашите постъпки. За да изберем да живеем по възможно най-добрия начин, имаме нужда от някакво мерило за най-доброто, а контекстът, в който измерваме най-доброто, е определен светоглед. Независимо дали се занимаваме с нашия светоглед или не, дали го признаваме или не, той винаги е налице."

---------------------
За Елис Потър:
Елис Потър е роден в САЩ през 1948 г. Бил е монах дзен-будист в продължение на 15 години, а впоследствие преоткрива християнството.

Авторът има богат опит като музиковед и лектор в областите музика, изобразително изкуство, филми, философия и богословие.
В момента е пастир на протестантска църква в Швейцария и активен лектор.

Елис Потър е бил няколко пъти в България по покана на сдружение ХАРТА, за да изнася лекции и да участва в дискусии. Последното му посещение през късната есен на 2012 г. беше свързано с дискусията "В търсене на Божието лице" заедно с проф. Калин Янакиев в Червената къща.

Повече за автора на книгата "3 ТЕОРИИ ЗА ВСИЧКО" може да прочетете тук:
Други лекции на Елис Потър
Разговор - интервю с Елис Потър в предаване ХРИСТИЯНСТВОТО :