ЕВРОПЕЙСКИ ИЗБОРИ 2014 И ХРИСТИЯНСКИ ЦЕННОСТИ - дискусия

Кога

Сдружение ХАРТА ви кани на дискусия между българските кандидати за европейски депутати и представители на християнските общности в България на тема: „ЕВРОПЕЙСКИ ИЗБОРИ 2014 И ХРИСТИЯНСКИ ЦЕННОСТИ“.

КОГА: 24 април (четвъртък), 2014 г., 19.00 часа
КЪДЕ: Зала 3.1 на НДК, София.

Участие са потвърдили представители на ГЕРБ, БСП, Реформаторския блок, Християндемократическата партия и Алекс Алексиев (независим кандидат)

УЧАСТНИЦИ В ДИСКУСИЯТА:

Александър Ненков, ПП ГЕРБ
политолог, народен представител в 42-вото Народно събрание.

Мирослав Попов, БСП
експерт по етнически и религиозни въпроси

Гергана Николова, Реформаторски блок
филолог, кандидат за евродепутат от Гражданската квота на РБ

Алекс Алексиев, независим
председател на Центъра за балкански и черноморски изследвания в София, кандидат за  евродепутат, издигнат от инициативен комитет

Ирина Абаджиева-Репуц, ХДП
юрист, председател на Християндемократическа партия на България

Модератор: доц. Костадин Нушев, Богословски факултет при СУ „Св. Климент Охридски“

Присъствие на дискусията е потвърдено от представители и на трите основни християнски деноминации в България (православни, католици и протестанти).

Медийни партньори на проявата са предаването „Вяра и общество“ на БНТ, предаването „Благовестие“ на БНР и Студио 865.

В започващата кампания за ЕП отново сме призовани да направим избор – като граждани, но и като християни. В европейски мащаб набират сила тревожни тенденции. Изкривеното понятие за толерантност и войнстващата „политическа коректност“ целят да пре/дефинират неприкосновени и до скоро приети от всички ценности, стоящи в основата на морала. Наша отговорност е да защитим това, в което вярваме – не само заради самите себе си, но и заради онези, на които сме призовани да служим.

Ето защо е крайно време е да изискаме от българските политици ясно и аргументирано становище по парещи теми от етичен, морален и ценностен характер, както и да чуем вижданията им за християнската идентичност на Европа във все по-глобализиращия се свят. Подробности за планираната дискусията ще намерите в прикачения файл.

Каним ви да дойдете и да бъдете активна публика, която да задава въпроси и да търси отговори от хората, които ще гласуват на европейско ниво законопроекти, като тези в горепосочените примери.

Актуална информация за целите и формата на проявата може да получите на harta.bg/public_events/659 и ФБ страницата