Джаз концерт и лекция на Уилям Едгар и формация Renewal

Кога

На 17 и 18 март в София гостува американската джаз формация Renewal като част от своето международното турне. Като съорганизатор на събитието за България, сдружение ХАРТА кани всички, които харесват джаз-музика наживо и желаят да научат нещо повече за културните корени и историята на афроамериканската музика, на концерт и мултимедийна презентация „Heaven in a Nightclub“ на 18 март (неделя) от 18:30 в сградата на САБ.

На 17 март (събота) ръководителят на формацията, Уилям Едгар, ще изнесе лекция на тема „Постмодерни ли сме? (Размишления за завръщането на хуманизма по стъпките на херменевтичните философи)“, от 18:00 в СГХГ, ул. „Ген. Гурко“ 1.

Постмодерни ли сме?

Постмодерни ли сме? - лекция на Уилям Едгар

Размишления за завръщането на хуманизма по стъпките на херменевтичните философи, особено във френски контекст. Специално внимание ще бъде отделено на Люк Фери, Цветан Тодоров и другите "умерени хуманисти", които наследиха Дерида и Фуко.

Кога: 17 март 2012, 18:00—20:00 ч.

Къде: Софийска художествена галерия, ул. „Ген. Гурко“ 1

За лектора: Уилям Едгар е бакалавър по музика от Харвардския университет и магистър по богословие от Westminster Theological Seminary, САЩ. Преподава в Westminster Theological Seminary, САЩ и в Faculte Jean Calvin (Екс-ан-Прованс, Франция). Автор е на книги, изследващи проблеми на богословието и културата. Редовно концертира с джазовата група Renewal.

Небесата в един нощен клуб

Небесата в един нощен клуб

Или: История на Джаз музиката с американската джаз формация Renewal. Уникален разказ за корените на джаза и за историята на афро-американската музика — съчетание от музика на живо и мултимедийна лекция.

Уилям Едгар (пиано)
Рут Наоми Флойд (вокал)
Ранди Пендълтън (бас)

Събитието е част от международното джаз турне „Heaven in a Nightclub“ (Великобритания, Словакия, България, Унгария, 11—24 март 2012 г.)

Кога: 18 март (неделя), 18:30—20:40 ч.

Къде: Сградата на Съюза на архитектите в България, ул. „Кракра“ 11, зала 2

ЦЕНА: 3 лв.

Заповядайте!

---------

От тук може да видите и чуете повече за самият концерт Heaven In A Nightclub  и  за групата, както и да си закупите диск >>

http://www.cdbaby.com/cd/williamedgar