Православна и протестантска христология - възможности за диалог

Кога

Древна християнска уникална мозайка на пода на 1500-годишна византийска църква, открита от израелски археолози в Израел, в град Алума, на 50 км южно от Тел Авив.

Живеем в обстановка на засилваща се хибридна война срещу Европа, европейските ценности и европейското духовно наследство. Все по-явни стават опитите да се инструментализира християнството и, в частност православието, за отявлено политически цели. Невежеството или недостатъчната осведоменост относно другите изповедания са благодатна почва за това. Сдружение ХАРТА подкрепя инициативата „Християни против религиозния екстремизъм“ в усилията да се противостои на такива тенденции.

Препоръчваме ви проявата „Православна и протестантска христология – възможности за диалог“, която „Християни против религиозния екстремизъм“ организират в Нова конферентна зала на СУ „Св. Климент Охридски“.

Тя ще се проведе в понеделник, 27 март, от 18 до 20 часа.

Доц. Светослав Риболов (Богословски факултет) и неговият докторант Ангел Петков ще представят основни моменти в православното и в протестантското учение за личността на Христос, като очертаят линиите на разминаване и на допир между двете традиции. След презентациите ще бъде дадена възможност за свободна дискусия между присъстващите.

Вход свободен. Поканени са всички интересуващи се.


бележки:

Повече информация тук относно откритите древно-християнски мозайки до Тел Авив.